Tombol a forgószél

Máté komoly hurrikánként fog lecsapni a keleti partra?

Akár hármas erősségű hurrikánként hasíthat majd át Kubán a már több mint 100 kilométer per órás sebességgel forgó trópusi vihar, majd Észak-Amerika felé veszi az irányt.

2016.09.30 12:58ma.hu

A NOAA által Matthew-ként nyilvántartott AL14 katalógusjelű forgószél még szeptember 29-én alakult ki az Atlanti-óceán felett. Jelenleg trópusi vihar kategóriába tartozik, 24 km/h-s sebességgel halad Kuba felé, 102 km/h-s szélsebessége mellett 120 km/h-s széllökéseket okozva útvonalán. Az előrejelzések szerint a hurrikánná erősödő szélvihar eléri Észak-Amerika partjait is, és akár le is tarolhatja a keleti partot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.