Hermina hurrikánná erősödhet

Erős trópusi vihar közeledik Florida partjaihoz, szükségállapot

Valószínűleg hurrikánná alakuló erős trópusi vihar közeledik Florida partjaihoz, Rick Scott kormányzó szükségállapotot rendelt el az állam legnagyobb részében.

2016.09.01 21:09MTI
usatoday.com

Scott kormányzó a hatvanhét megyéből ötvenegyben hirdetett szükségállapotot, s az az összes állami intézményt, köztük az iskolákat is bezárták. A Hermina névre keresztelt trópusi vihar a meteorológusok előrejelzése szerint hurrikánná erősödik, csütörtökön helyi idő szerint későn este ér partot Floridában és a keleti parton - Georgia államon, majd Észak- és Dél-Karolinán keresztül egészen Maryland államig - söpör végig.

usatoday.com


A déli szövetségi államban már óriási viharok vannak, özönvízszerű az esőzés, egyes megyékben bokáig-térdig áll a víz az utcákon, a tengerparti részek az erős hullámzás miatt megközelíthetetlenek. A Mexikói-öbölben lévő olaj- és gázkitermelő berendezéseket lezárták. A kormányzó sajtóértekezleten kérte honfitársait, hogy legalább három napra elegendő ivóvizet és élelmiszert szerezzenek be, s a helyszíni tudósítások szerint a floridai fővárosban, Tallahassee-ban már alig lehet ivóvizet kapni. Rick Scott szerint "életveszély van".

usatoday.com

Georgia állam kormányzója, Nathan Deal szintén szükségállapotot hirdetett ki az állam ötvenhat megyéjében. Georgiában a heves esőzések és áradások mellett tornádókra is számítanak.

usatoday.com

A Hawaiin pusztító Madeline hurrikán közben trópusi viharrá "szelídült", a szigeteken nagyon heves az esőzés.

usatoday.com


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.