Katasztrófa

Nagyerejű földrengésben rongálódtak meg a híres bagani pagodák

A Richter-skála szerinti 6,8-as erejű földrengés rázta meg szerdán Mianmar középső részét, és a festői szépségű Bagan híres pagodái közül többet is megrongált.

2016.08.24 16:34MTI
AFP

A hatóságok tájékoztatása szerint a földmozgás nem szedett halálos áldozatokat. Egy spanyol turista könnyebben megsérült.

A földrengés epicentruma a Mianmar középső részén fekvő Mandalaj városától mintegy 200 kilométerre délnyugatra, 84 kilométer mélyen volt Csauk városának közelében. Szemtanúk beszámolói alapján hatását még a bangladesi fővárosban, Dakkában is érezni lehetett.

AP

Csauk mintegy 35 kilométerre található Mianmar történelmi fővárosától, a "négymillió pagoda városaként" is ismert, a turisták körében nagyon népszerű Bagantól.

Mianmar az indo-ausztrál és az eurázsiai tektonikus lemez találkozásánál fekszik, a térségben emiatt gyakoriak a szeizmikus mozgások.

2011 márciusában legkevesebb 74-en haltak meg Mianmarban az ország thaiföldi és laoszi határainál fekvő térségeit sújtó földrengésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.