Non-stop esőzések

Ítéletidő Moszkvában

Mintegy 200 embert ki kellett menteni a súlyos esőzések által elárasztott moszkvai utcákon elakadt járművekből hétfőn a mentőalakulatoknak.

2016.08.15 16:52MTI
sputniknews.com

A rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium közleménye szerint az orosz főváros északkeleti részén a Jauza folyó kilépett medréből, és sok járművet elakasztott. A legsúlyosabb vészhelyzet azonban délnyugaton, az Anohin akadémikusról elnevezett utcában alakult ki, ahol egy autóbuszból, egy iránytaxiból és egy személygépkocsiból 61 embert kellett kimenekíteni.

A rendkívüli időjárásnak nem voltak áldozatai, de a vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki. A főváros délkeleti határán fekvő Ljuberci közelében a megáradt Moszkva folyó mintegy 800 magáningatlant öntött el.

Az orosz meteorológiai központ közlése szerint a hétfőn lehullott csapadék mennyisége történelmi rekordot döntött Moszkvában, 48 millimétert tett ki. Az eddigi rekordot 1887-ben jegyezték fel, de akkor ennél jóval kevesebb, 25,2 milliméter csapadékot mértek ezen a napon

Dmitry Serebyakov/TASS


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.