Tűz van!

"Tehervonatként" terjed az égő pokol Kaliforniában - képek és videó

Több mint 1600 tűzoltó próbálja megfékezni Kaliforniában a gyorsan terjedő erdőtüzeket. Egy ember meghalt, 18 ház leégett, 1500 embernek el kellett hagynia otthonát.

2016.07.25 12:15MTI

A Los Angeles Times hétfőn arról számolt be, hogy a lángok az elviselhetetlen hőség és az erős szél miatt pusztító sebességgel terjednek az aszályos tájon Santa Clarita település közelében. A dél-kaliforniai hatóságok megfogalmazása szerint a lángok "tehervonatként" söpörtek végig az egyik meredek domboldalon.

Twitter@buzzfeddnews

Los Angeles megye északi részén múlt péntek óta már több mint 13 ezer hektárnyi területen ég a növényzet, Los Angelest és peremkerületeit gyakran füst lepi el. Előző nap a lángok mindössze tíz százalékát sikerült eloltani.

Twitter@theburtdude

A terjedő tűzvész a nagyvárostól körülbelül negyven kilométerre északnyugatra fekvő közösségeket érinti leginkább a San Gabriel hegyekben, ahol többnyire több millió dollárt érő otthonok állnak.

Kaliforniát minden évben sújtják erdő- és bozóttüzek, de a tűzoltóság szerint az idén a szokásosnál is gyorsabban terjednek a lángok. Daryl Osby helyi tűzoltó-parancsnok egy vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta: "ötödik éve szenvedünk folyamatosan az aszálytól, úgyhogy jelenleg rendkívül szélsőséges tűzvésznek lehetünk tanúi".


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.