Villámárvizek

Heves viharok csaptak le Németországra

Több településen villámárvíz pusztított, egy ember súlyosan megsérült.

2016.07.22 10:31MTI

Heves viharok csaptak le Németország nyugati és déli részére, pénteki sajtójelentések szerint több településen villámárvíz pusztított, egy ember súlyosan megsérült.

A legnagyobb károk a Bonn térségében fekvő Euskirchen járásban keletkeztek a csütörtök délután kezdődött özönvízszerű esőzés miatt. A Mechernich nevű kisvárost helyenként másfél méter magas víz lepte el. Az alig 30 ezer lakosú településen több mint 450 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Volt, akit csónakkal kellett kimenekíteni otthonából, és egy embert súlyos sérülésekkel kórházba vittek. A helyzet csak péntek reggelre normalizálódott a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli járás mellett Hamburgban és Alsó-Szászország tartomány több részén is áradások keletkeztek, és az ország déli térségét is viharokkal érte el a hőséget megszüntető hidegfront. Bajorországban fákat csavart ki és villanyvezetékeket szakított le a vihar, a tartomány fővárosában, Münchenben villámcsapás miatt fennakadások voltak az elővárosi vasút (S-Bahn) közlekedésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.