Nyolc méter magas hóréteg

Lavina Tibetben: kilenc pásztor és állatok százai vesztek oda

Nyolc méter vastag hóréteg temette maga alá a pásztorokat és velük együtt 110 jakot és 350 birkát.

2016.07.18 15:50MTI

Kilenc pásztor és állatok százai vesztek oda lavinaomlás következtében a Tibeti Autonóm Terület nyugati hegyvidéki területén - közölte a helyi média hétfőn.

A vasárnapi esetről szóló beszámolók szerint nyolc méter vastag hóréteg temette maga alá a pásztorokat és velük együtt 110 jakot és 350 birkát.

Valamennyi pásztor a Lhászától mintegy ezer kilométerre elterülő, ritkán lakott Ngari prefektúra Dungru településének lakója volt.

A Himalájának e részén, átlagosan 4500 méteres tengerszint feletti magasságban nagy területen találhatók legelők. Az éghajlatváltozás miatt a környéken több gleccser is olvadásnak indult, repedések, hasadékok keletkeztek rajtuk, ezért fennáll a veszélye újabb lavináknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.