7,1-es

Hat áldozata van a pakisztáni földrengésnek

Az épületek legalább egy percig kilengtek, míg az emberek félelmükben az utcára menekültek.

2016.04.11 12:21MTI

Hat halálos áldozata van Pakisztán északnyugati részén a közép-ázsiai térségben történt földrengésnek - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a 7,1-es erősségű rengésben az Afganisztánnal határos Hajber-Pastunhva tartományban további öten megsérültek, húsz ház pedig megrongálódott.

A rengés erejét mutatja, hogy az afgán fővárosban, Kabulban, akárcsak a pakisztáni Iszlámábádban az épületek legalább egy percig kilengtek, míg az emberek félelmükben az utcára menekültek. Hasonló jelentések érkeztek Pakisztán északi és középső területeiről.

A vasárnapi földrengés epicentruma a szomszédos Afganisztán és Tádzsikisztán határán volt. Ez volt a legnagyobb földmozgás tavaly október óta, amikor egy 7,5-ös erősségű rengésben 280-an meghaltak és több ezer épület romba dőlt Pakisztánban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.