DVNA

Mi lenne, ha egy reggel arra ébrednénk: eltűnt a Duna?

Ijesztő vízió tárul szemünk elé az egyik napról a másikra rejtélyesen eltűnő folyóról és a szellemvárossá vált Budapestről. Videó!

2016.04.01 11:00ma.hu
YouTube screenshot

Az emberi szervezet 72 órán keresztül képes víz nélkül életben maradni.

Képzeljük el, hogy egyik reggel arra ébredünk, hogy eltűnt a Duna. A helyén csak egy száraz meder található tele a múltat idéző tárgyakkal, emlékekkel. Honnan biztosítanák a város ivóvízellátását? Milyen hatása lenne a közhangulatra és az emberi kapcsolatokra? Meddig maradna élhető a város? Egyáltalán élhető maradna-e?

Ezeket a poszt-apokaliptikus kérdéseket teszi fel filmjében Topolánszky Tamás Yvan, aki a MOME Media Design szakán végzett 2015-ben.


A film ötlete a rendező rémálmára vezethető vissza, amikor a Margit hídon áthaladva üres medret látott. Ez az álombeli kép indította útjára a gondolatokat arról, mit is jelent számunkra a fővárost kettészelő folyó a szükségletek különböző szintjein.

A Halluci-Nation produkciójaként készülő film bemutatóját 2017 novemberére ígérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.