Programajánló

Családi napot rendeznek a víz világnapján a Műszaki Tanulmánytárban

Behatóbban lehet megismerkedni majd a gőzgépekkel, a mikroszkópokkal, a hajdani jégszekrényekkel, a régi kuktákkal és a kézi meghajtású ősmosógéppel is.

2016.03.15 23:30MTI

A folyók mélyének régészeti kincseit bemutató előadás, interaktív tárlatvezetés a gőzgépek birodalmában, robotmodellezés, vizes kísérletek és alkotóműhely várja a családokat március 19-én a Műszaki Tanulmánytár víz világnapjához kapcsolódó programján.

A családi napon a Műszaki Tanulmánytár vízhez kapcsolódó eszközei kerülnek a középpontba, így behatóbban lehet megismerkedni majd a gőzgépekkel, a mikroszkópokkal, a hajdani jégszekrényekkel, a régi kuktákkal és a kézi meghajtású ősmosógéppel is - közölte az intézmény az MTI-vel.

A múzeum vendégül látja Tóth János Attila búvárrégészt, aki a víz alatti kutatásokról, a tengerek és folyók mélyén fekvő kincsekről és a legfrissebb eredményekről, a Duna fenekén megtalált középkori hajóroncsokról is mesél előadásában.

Tárlatvezetést szerveznek továbbá a kiállítótér interaktív gőzgépcsarnokába, hogy a látogatók megismerhessék a gőzgépek fejlődésének történetét, a Duna Múzeum interaktív bemutatójával pedig a víz körforgásába avatja be különböző játékok segítségével a résztvevőket.

A fiatalokat hídépítés, mikroszkópos vízvizsgálat és mocsárjáró robot modellezése várja az Abacusan Tehetséggondozó Stúdió közreműködésével, a múzeumpedagógiai műhelyben pedig a tanulmánytár "vizes" műtárgyainak megismerése mellett a diákok közösen gondolkodhatnak arról, hogyan lehet a vízzel takarékoskodni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.