Égi jelenség

Villámok az 1117 méteres Szakuradzsima tűzhányó felett Japánban

Apokaliptikus jelenség.

2016.02.05 22:18ma.hu
hirdetés
MTI Fotó

Kitört egy atomerőmű melletti vulkán Japánban: a Sendai atomerőműtől mindössze 50 kilométerre fekvő Sakurajima vulkán folyamatosan lövelli a lávát, villámok cikáznak felette.

A tűzhányó már jó ideje fenyegeti a lakosokat, az 1914-es kitörés a 20. század legerősebb vulkanikus földrengése volt Japánban. Óriási mennyiségű lávát lövellt ki a vulkán, így született a tűzhányó körüli félsziget is.

A vulkántól 50 kilométerre fekvő atomerőművet 2011-ben indították újra a fukusimai katasztrófa után, és megújították a biztonsági szabályokat. Az épületet egy 15 méteres szökőár kivédésére tervezték, ám a 2011-es cunami 40 méterig is felcsapott.

Watch: Volcanic lightning seen as Sakurajima erupts spectacularly in southern Japan.

Közzétette: The Telegraph - 2016. február 5.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.