Veszély

Kitört egy atomerőmű melletti vulkán Japánban - videó!

A Sendai atomerőműtől mindössze 50 kilométerre fekvő Sakurajima vulkán lövelli a lávát.

2016.02.05 12:43ma.hu

A Japán Meteorológiai Ügynökség narancssárga figyelmeztetést adott ki, megtiltották a helyieknek a vulkán megközelítését - írja a hirado.hu.

December óta már több kisebb földrengést tapasztaltak, de a nukleáris ügynökség ezeket "elhanyagolhatónak" minősítette.


A lakókat augusztusban evakuálták, a hatóságok ekkor adták ki a második legmagasabb szintű riasztást.

A tűzhányó már jó ideje terrorizálja a lakosokat, az 1914-es kitörés a 20. század legerősebb vulkanikus földrengés volt Japánban. Óriási mennyiségű lávát lövellt ki a vulkán, így született a tűzhányó körüli félsziget is.

A vulkántól 50 kilométerre fekvő atomerőművet 2011-ben indították újra a fukusimai katasztrófa után, és megújították a biztonsági szabályokat. Az épületet egy 15 méteres szökőár kivédésére tervezték, ám a 2011-es cunami 40 méterig is felcsapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.