VIlágvége van már megint

A 86666 óriásaszteroida a Föld felé tart

A 2000 FL10 katalógusjelű égitest 2,5 kilométer átmérőjű, ami azt jelenti, hogy ha becsapódik, nekünk annyi. De becsapódik?

2015.10.10 00:02ma.hu
ssd.jpl.nasa.gov

A gyanúsan sok hatost tartalmazó névvel jelölt égitest hatalmasnak számít, már ennél jóval kisebb aszteroida becsapódása is végzetes lenne a Földön lakók számára, ezért joggal aggódhatnánk. Noha a NASA megerősítette, hogy a száguldó objektum felénk tart, szerencsére, nem talál el minket, sőt. A 58644 km/h sebességgel érkező meteor még csak a veszélyességi zónába sem esik. Pedig a minap is elmaradt a világvége, a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb csak eljön valamikor.

Van ott még, ahonnan ez jött

Október 30-áig ennyi fog eltépni bolygónk mellett


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.