Rengetegen eltűntek

Egyre több halottja van a földcsuszamlásnak

Hetvenkilencre nőtt a guatemalai fölcsuszamlás halálos áldozatainak száma, de mivel több mint háromszázan eltűntek, a kutatás előrehaladtával várhatóan további holttesteket is találnak még.

2015.10.04 09:22MTI

A legutóbbi, egy nappal ezelőtti jelentések még huszonhat halálos áldozatról szóltak. A szerencsétlenség helyi idő szerint csütörtök késő este történt a Guatemalavárostól 22 kilométerre nyugatra fekvő Santa Catarina Pinula településen. Százhuszonöt lakóházat temetett maga alá a sárlavina. A légi felvételen egy leomlott hegyoldal látható, amelyről a talaj a völgybe zúdult.

Katasztrófamentők, katonák és rendőrök éjt nappallá téve dolgoztak, és a helyi lakosok is segítettek nekik, hogy a földdel betemetett házak romjai között felkutassák az eltűnteket. Az újabb földcsuszamlás kockázata miatt szombat éjszaka leállt a kutatás. Az éjszakai órákra mintegy ötszáz rendőr és katona zárta le a helyszínt. Vasárnap reggel folytatódnak majd a mentési munkálatok, de a hatóságok megtiltották az önkénteseknek a kutatásban való részvételt. Több ország is segítséget ajánlott fel Guatemalának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.