Egy ember meghalt, sokan megsebesültek

Történelmi velencei villákban is kárt tett a vihar

Az Észak-Olaszországot sújtó múlt heti viharban legalább egy ember meghalt, több mint hetvenen megsérültek. Veneto tartomány elnöke, Luca Zaia százmillió eurós károkról beszélt, és segítséget kért.

2015.07.14 08:32MTI

Tucatnyi történelmi villa rongálódott meg a július 8-i viharban. Különösen súlyosan megsérült a Brenta folyó bal partján lévő, a 17. századból származó Villa Fini, melyet szinte földig romboltak a több mint 220 kilométer/óra erősségű széllökések. Díszes kertjét is teljesen tönkretett az ítéletidő. "Olyan tornádó volt, mint a Katrina" - mondta a tartományi elnök, aki megígérte, mindent megtesz a villa újjáépítéséért.

Elsősorban a 16. században volt jellemző, hogy a Velencéből könnyen elérhető csatornák és folyón mentén pompás nyári rezidenciákat alakítottak ki. A Canal del Brenta, amely más vízi utakkal együtt összekötötte Velencét és Páduát, a velencei Canal Grande meghosszabbítása volt, partján több mint hetven fényűző villa állt. Itt, a várostól nem messze töltötték szabadidejüket a gazdag nemesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.