Lezúduló kövek zárták el az ösvényeket

6-os erősségű földrengés Borneón: több mint száz túrázót mentettek

Délkelet-Ázsia egyik legmagasabb hegycsúcsán, a 4095 méter magas Kinabalun rekedtek pénteken, mert az ösvényeket a lezúduló kövek elzárták, illetve szinte járhatatlanul veszélyessé tették.

2015.06.06 08:36MTI
Forrás: RSOE EDIS

Kimentettek 137 gyalogtúrázót, akik egy hatos erősségű földrengés miatt egy hegycsúcson rekedtek a malajziai Borneó szigetén - jelentette be szombaton egy tisztségviselő. A helyi média szerint egy második halálos áldozata is volt a hegyen a katasztrófának.

A zömmel hazai, de rajtuk kívül szingapúri, amerikai, Fülöp-szigeteki, brit, thaiföldi, török, kínai és japán turisták Délkelet-Ázsia egyik legmagasabb hegycsúcsán, a 4095 méter magas Kinabalun rekedtek pénteken, mert az ösvényeket a lezúduló kövek elzárták, illetve szinte járhatatlanul veszélyessé tették.

Szabah szövetségi állam idegenforgalmi minisztere közölte szombaton, hogy keresik az eltűnteket, akiknek a számát nem tudta megmondani.

A New Strait Times című malajziai lap helyi tisztviselőket idézve azt írta pénteken, hogy legalább száznegyvenöt külföldi és helyi hegymászó rekedt a hegyen. Tizenegyen megsérültek. Aznap egy halálos áldozatról tudtak, egy szingapúriról. A média friss értesülése szerint egy malajziai hegyi vezető is meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.