8,5-ös erősségű

Durva földrengés rázta meg Japánt - videóval!

A közel 8,5-ös erősségű földrengés epicentruma Ogasagawara szigeténél volt 590 kilométer mélyen. A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint nincs cunamiveszély.

2015.05.30 15:00ma.hu

Noha a Richter-skála szerinti 8,5-es földmozgás erősnek számít, szerencsére maga a rengés mélyen, 590 kilométeren pattant ki - mondta Naoki Hirata, a Tokiói egyetem földtudományi szakembere.


A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint nincs szökőár-veszély.

Az epicentrum a Tokiótól 1000 kilométerre délre fekvő Ogasawaras szigetnél volt.

Az erős földrengés körülbelül egy percig rázta a főváros épületeit. A Narita Nemzetközi Repülőtér mindkét kifutópályáját lezárták a vizsgálatok befejezéséig.

A vasúti szolgáltatásokban fennakadások voltak, áramszünet miatt nem jár a sikanszen sem a fővárosban, sem Oszakában.

Tokióban labdarúgó-mérkőzésket is félbeszakítottak.

A Tokyo Electric Power Co (TEPCO) szóvivője szerint a Fukushima Daiichi atomerőműnél - melyet a négy évvel ezelőtti, 9-es erősségű földmozgás és az azt követő szökőár globális katasztrófává rombolt - nem történt üzemzavar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.