Élőben nézhették végig

A padból nézték végig a tűzhányó kitörését

Kitört egy vulkán Japán egy kicsiny déli szigetén pénteken, a hatóságok elrendelték a teljes helyi lakosság kimenekítését.

2015.05.29 09:05MTI

Kitört egy vulkán Japán egy kicsiny déli szigetén pénteken, a hatóságok elrendelték a teljes helyi lakosság kimenekítését.

A tűzhányó a szakemberek számára is váratlanul jött működésbe a Rjúkjú-szigetekhez tartozó Kucsinoerabu szigeten. Sűrű fekete füstöt és kődarabokat is lövellt a magasba, de az első jelentések szerint senki nem sérült meg.

A szigeten 150-en laknak. A helyi hatóságok elrendelték, hogy valamennyien hagyják el Kucsinoerabut. A rendőrség helikopterrel figyeli a vulkán működését, és a szakértők onnan próbálják megállapítani azt is, mekkora károk keletkeztek.

A japán meteorológiai szolgálat a legmagasabb szintre emelte a vulkánkitörésre vonatkozó riasztást.

MTI/EPA/Nagata általános iskol/Nagaszaki Kacunori


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.