Ember- és környezetártalom

Berobbant egy olajfúrótorony a Mexikói-öbölben - négyen már meghaltak

Robbanás történt április 1-jén Mexikó második legnagyobb olajfinomítójának egyik platformján. A balesetben négy munkás életét vesztette, több mint 16-an pedig megsérültek, néhányan súlyosan.

2015.04.01 23:46ma.hu

Alig akad olyan év, hogy a Pemex állami olajvállalatnál ne robbanna be valami. A cadereytai finomítórészleg, illetve a Mexikóvárostól mintegy 100 kilométerre északra fekvő Tula városban lévő üzemben is történt már robbanás, szinte minden alkalommal több halálos áldozattal jártak a káresemények.

Most a Abkatun Permanente platformon történt az eset, mely a Cotemar kezelésében áll, 4 munkás meghalt, 300 további szakembert pedig evakuáltak. Többen a vízbe ugrottak, hogy meneküljenek a lángok elől. "Mást nem tudsz tenni, mint elfutni" - nyilatkozta az AP-nek Roger Arias Sanchez, a Pemex alvállalkozójának, a Cotemarnak a mérnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.