Ketten megsérültek a viharban

Házakat rongált meg, fákat döntött ki a szél Lengyelországban

Mintegy 400 házat rongált meg és fákat döntött ki Lengyelországban szerdára virradóra a viharos szél, az ítéletidőben két ember megsérült.

2015.04.01 11:46MTI

A széllökések helyenként elérték az óránkénti 100 kilométeres sebességet. A vihar a leginkább a délnyugat-lengyelországi vajdaságokban tombolt. A szél tetőket vitt el, fákat döntött ki, a letört faágak gépkocsikat rongáltak meg. A Magas Tátrában harmadfokú lavinaveszély van érvényben a vihar miatt.

A viharos időjárás hétfő reggel óta tart Lengyelországban. Eddig több mint 2400 alkalommal volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Szerda délelőtt Ewa Kopacz miniszterelnök megbeszélést tart telefonon a viharkárokat leginkább szenvedett vajdaságok vezetőivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.