Végigsöpört a vihar

Már kilenc áldozatot szedett a Niklas orkán

A helyenként az óránkénti 192 kilométeres sebességet is elérő széllökések kedden több helyütt fákat csavartak ki, autókat, házakat és villamos vezetékeket rongáltak meg.

2015.04.01 10:23MTI

A Niklas az utóbbi évek egyik legerősebb vihara. A helyenként az óránkénti 192 kilométeres sebességet is elérő széllökések kedden több helyütt fákat csavartak ki, autókat, házakat és villamos vezetékeket rongáltak meg.

Németországban heten haltak meg, közülük hárman közlekedési balesetben vesztették életüket.

Svájcban és Ausztriában egy-egy áldozatot szedett az orkán. A vihar jelentős káoszt okozott a közúti, vízi és légi közlekedésben. A frankfurti repülőtéren több mint 180 járatot kellett törölni.

Egy reptéri szóvivő azt mondta, hogy az időjárásra való tekintettel szerdán is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak.

A Niklas orkán Hamburgban 63 járatot érintett. A német vasúttársaság több városban hálókocsikat bocsátott a pályaudvarokon rekedt utasok rendelkezésére.

Az éjszaka folyamán ugyan sikerült több felsővezetéket megjavítani, de továbbra sem járnak a vonatok a Bréma és Hannover, valamint a München, Rosenheim és Salzburg közötti szakaszon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.