Rázkódott minden

7,7-es erősségű földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát - cunamiriadót fújtak

Öt percen át folyamatosan rázkódott a térség, gigacunaminak kellett volna jönnie.

2015.03.30 07:31ma.hu

Hatalmas rázkódás érte Pápua Új-Guineát, cunamiriadót is fújtak a hatóságok. A földrengés 65 kilométer mélyen pattant ki, 54 kilométerre Kokopo városától, 789 kilométerre a fővárostól, Port Moresby-től.

Forrás: RSOE EDIS

Mika Tuvi, a Kokopohoz közel található Rabaul Hotel alkalmazottja az ausztrál ABC-nek elmondta: a rázkódás 5 percig tartott, de komoly károknak nyoma sincs. Azonban a térségben folyamatosak az erős utórengések.

Folyamatosak az utórengések

Forrás: RSOE EDIS


A Hawaii-n található cunami-figyelő hatóság, a The Pacific Tsunami Warning Centre szerint az adatok alapján 1000 kilométeres körzetben cunaminak "kellett" volna lennie, mely főként Pápua Új-Guineát és a Salamon-szigeteket érintette volna, de "mindössze" annyi figyelmeztetést adtak ki, hogy a hullámok 1-3 méteres magasságúra erősödnek.

Ausztráliától, a Fülöp-szigeteken át Japánig és egészen Hawaii-g 30 centiméteres dagállyal kell számolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.