Brutál tűzvész pusztít ugyanott, ahol tavaly

Chile pokollá vált - fotók!

Valparaisóban tavaly áprilisban is volt egy hatalmas tűzvész. A lángok most sem kímélnek senkit és semmit.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.03.15 00:05ma.hu
Forrás: RSOE EDIS

Ezreket evakuáltak a fővárostól, Santiago de Chilétől 120 kilométerre északnyugatra fekvő Valparaisóból és a szomszédos Vina del Mar városból. Csak péntek éjjel 4500 ember hagyta hátra a tűzvésznek lakhelyét, de akár a 16 ezret is elérheti ez a szám, mert a lángok nagyon gyorsan terjednek. A chilei kormány szükségállapotot hirdetett ki.

A kényszerintézkedést bejelentő Mahmoud Aleuy belügyminiszter-helyettes nyugalomra intette a lakosságot, és kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a mentésben résztvevő rendőrség és katonaság utasításainak.

A tűzoltók szerint eddig mintegy 260 hektár bozótos és fenyves égett le. A fővárostól, Santiago de Chilétől 120 kilométerre északnyugatra fekvő Valparaisóban tavaly áprilisban is volt egy hatalmas tűzvész, amely négy nap alatt több mint tízezer hektárra terjedt ki, 15 ember meghalt, és károkat okozott 12 ezer embernek. A kormány 510 millió dollárt utalt ki a helyreállításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.