Kráteres

Kitört a Fuego vulkán

Guatemalában kitört szombaton a Fuego (Tűz) vulkán, a hamueső miatt le kellett zárni az ötven kilométerre fekvő főváros légikikötőjét.

2015.02.08 09:56MTI
YouTube screenshot

A helyi katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint riasztották az érintett térségben élő lakosokat, de a kitelepítést eddig nem rendelték el. Figyelmeztették az embereket, hogy maradjanak fedett helyen, viseljenek maszkot, takarják le a víztartályokat, és mérjék fel a menekülési útvonalakat. A tűzoltóságot és a mentőket készültségbe helyezték.

A Guatemalavárostól 50 kilométerre nyugatra fekvő, 3763 méter magas kolosszus nagyfokú aktivitást mutat, óránként 4-6 kitörést produkál. A hamufelhő 5500 méter magasra emelkedett.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.