Nehéz az élet

Vannak nehézségek, de már megkezdték a hó eltakarítását Amerikában

Még mindig megnehezítik az Egyesült Államok északkeletei területein az emberek életét a téli vihar következményei, bár szerdán már milliók kezdték meg a sok helyen több mint félméteres hó eltakarítását.

2015.01.28 18:55MTI

Az erős szél és a sűrű hóesés miatt legtöbbet szenvedett Massachusetts állam területén Lunenburgnél, Hudsonnál és Auburnnél több mint 91, Worchesternél 88, a bostoni Logan repülőtérnél pedig 62 centiméteres hóvastagságot mértek.

A Bostontól 50 kilométerre északra fekvő Marshfieldnél a szél által felkorbácsolt dagály átszakította a tengerparti védőgátat, és a víz 11 lakóházat elárasztott. A lakosság felszólította az ott lakókat, hogy hagyják el otthonaikat.

A vihar sújtotta övezetben szerda délelőtt 17 ezer fogyasztónál még mindig nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást.

A havazás az előrejelzés szerint folytatódik majd, ám a vihar miatt kiadott figyelmeztetést az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) szerdán egész Új-Angliában feloldotta.

Bostonban újraindították a tömegközlekedést.

A hatóságok két halálesetet hoztak összefüggésbe a viharral: kedden Connecticutban szívrohamot kapott egy 80 éves havat lapátoló férfi, hétfőn pedig New York város közelében hal meg egy szánkózó tinédzser, aki lámpaoszlopnak ütközött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.