Katasztrófa-övezet

Nézze meg, mit művelt Kaliforniával a földrengés!

Negyedszázaddal ezelőtt, a San Francisco Giants és az Oakland Athletics közötti baseball-mérkőzés alatt volt ekkora földrengés Kaliforniában, mint most a hétvégén. A lakosok sosem adják fel...

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.08.26 11:23ma.hu
KATT a képekért!

1989. október 17. óta a hétvégén (augusztus 24.) volt a legerősebb (6-os erősségű) földrengés Észak-Kaliforniában. Epicentruma American Canyon település közelében volt mintegy 11 kilométeres mélységben, ez mindössze 10 kilométernyire található délkeletre a borászatairól híres, 77 ezer lakosú Napától.

KATT a képekért!

A San Franciscó-i öböl térségében több épület összedőlt vagy kigyulladt, tüzek keletkeztek, és tízezrek maradtak áram nélkül. A környék hídjai nem sérültek meg, a Napa és Sonoma borvidékeken azonban több út megrongálódott, épületek, pincék és értékes nedűk mentek tönkre.

A legnagyobb földrengések 1900 óta a térségben

San Franciscót egyébként 1906. április 18-án a történelem egyik legborzalmasabb földrengése és az annak következtében keletkezett tűzvész már elpusztította egyszer. A nagyváros közelében található a Szent András- és a Concordia-törésvonal is, amelyek közelében gyakoriak földmozgások. A szeizmológusok az elkövetkező hetek utórengéseinek lokalizálása után tudják majd megmondani, hogy a mostani rengés valamelyik törésvonal mentén történt-e.

A negyedszázaddal ezelőtti, a San Francisco Giants és az Oakland Athletics közötti baseball-mérkőzés alatt bekövetkezett katasztrófa több mint 60 emberéletet követelt és súlyos károkat okozott, egyebek között a San Franciscót Oaklanddel összekötő Bay Bridge is.

Egy drón felvétele

Ilyen volt egy irodában

Ilyen volt egy üzemben

Ezt hozták a hírek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.