Tájfun

Tovább emelkedett a Rammasun áldozatainak száma

Nyolcvanhoz közelít a Rammasun szupertájfun halálos áldozatainak és eltűntjeinek együttes száma, a legutóbb megerősített adatok szerint 56-an meghaltak, 20 embert még nem találnak.

2014.07.24 08:16MTI

Négy évtized legerősebb trópusi ciklonja Dél-Kínában felhőszakadásokkal, erős széllel érkezett, nagy rombolást végzett és áradások sorát idézte elő.

A polgári ügyek minisztériumának friss összesítése szerint több mint 11 millió embert ért kár Kuangtung, Hajnan és Jünnan tartományban, valamint a Kuanghszi-Csuang autonóm területen.

Körülbelül 862 ezer embert kellett biztonságosabb helyre költöztetni, közülük 261 ezren vannak a legalapvetőbb szükségletek híján. A Rammasun nagyjából 40 ezer házat rombolt le, és 258 ezer hektáron nem lehet betakarítani miatta a termést.

Az együttes közvetlen anyagi kárt 38,48 milliárd jüanra (1 418 milliárd forint) becsülték. A Fülöp-szigetek felől érkezett szupertájfun a múlt hétvégén Vietnam irányába távozott, ahol legalább 27 ember halt meg. Nyomában több mint 700 ház összedőlt, 6 ezret elárasztott a víz.

Négyezer hektár rizsföld és 200 hektár zöldségültetvény került víz alá. A Fülöp-szigeteken megközelítette a százat a halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.