Sangeang Api

Repülőtereket zártak le, lakosokat menekítettek ki a vulkán miatt

A Quantas, a Jetstar és a Virgin Australia ausztrál légitársaságok már pénteken törölték a Darwin városba érkező, illetve onnan induló belföldi járataikat.

2014.06.01 08:47MTI
Forrás: youtube.com

A Sangeang Api indonéziai tűzhányó két nappal ezelőtti kitörése miatt vasárnapra kimenekítettek több mint hétezer lakost a vulkáni hegy környékéről, és bezártak két kisebb repülőteret.

Az ország középső részén lévő Sangeang szigeten lévő vulkán péntek óta több alkalommal is hamut lövellt a magasba. Az országos katasztrófavédelem szóvivője közölte, hogy a jelenség vasárnap fokozódott. A vulkán miatt kimenekített lakosok között van az a 135 ültetvényes, akinek a 215 négyzetkilométer területű szigeten földje van. A tartomány, Nyugat-Nusatenggara két repülőterét - Bima, illetve Tambolaka városban - kellett lezárni - mondta a tisztségviselő.

A Quantas, a Jetstar és a Virgin Australia ausztrál légitársaságok már pénteken törölték a Darwin városba érkező, illetve onnan induló belföldi járataikat, valamint több, az indonéziai Balira tartó járatot is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.