Vancouver

Ekkora cunami pusztított volna a reggeli földrengés után

Erőteljes földrengés rázta meg Kanada nyugati részét csütörtök hajnalban. A Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű rázkódás 10 kilométer mélyről pattant ki.

2014.04.24 20:06ma.hu

Szerencsére a földrengés ritkán lakott területeket érintett, ugyanis a kanadai Vancouver szigeten lévő Port Hardy-hoz közel pattant ki. Mivel helyi idő (2014-04-23 20:10:10) szerint éjszaka történt a geológiai jelenség, ráadásul még strandszezon sincs, így nem kellett katasztrófával számolniuk a szakembereknek. Noha nem fújtak cunami riadót, ha a szökőár megindult volna, ilyen ütemben érte volna el a szárazföldek partjait.

RSOE EDIS

Utoljára 1918-ban volt ugyanitt földrengés, ekkor 6,9-es erősségűt mértek.

RSOE EDIS

A földmozgás epicentruma az a szubdukciós övezet, ahol a Csendes-óceáni lemezszegély az Észak-amerikai alá bukik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.