Óriási károkat okozott a földrengés

Rengetegen hajléktalanná váltak Kínában

Több mint 71 ezer embernek okozott kárt a Richter-skála szerint 5,3-es erősségű hétvégi földrengés Jünnan tartományban, amelynek következtében 21 ezer lakos elhelyezéséről kellett gondoskodni.

2014.04.07 14:06MTI
MTI, archív

A sérültek száma 32, közülük öt súlyos - jelentette a kínai média hétfőn. A földrengés epicentruma Jungsan megyében volt, a rengés központja 13 kilométer mélyen helyezkedett el. A mentés 1300 fővel szombat óta tart, még mindig a romokat vizsgálják, hogy nem rekedt-e élő ember alattuk.

A közlekedés, az áramszolgáltatás és a távközlés a környező településeken átmenetileg megszakadt. A bajbajutottakat sátortáborokba költöztették, takaróval, élelemmel és vízzel látták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.