Vadállatvédelem

"Holnap már túlságosan késő lesz"

Az illegális vadállat-kereskedelem elleni harcra szólított fel Károly walesi herceg és fia, Vilmos a ma nyilvánosságra hozott videoüzenetükben.

2014.02.09 15:56MTI
Fotó: YouTube

A vasárnap nyilvánosságra hozott videoüzenetében a brit trónörökös és fia arra figyelmeztetett, hogy az olyan veszélyeztetett fajokra, mint az elefánt, az orrszarvú vagy a tigris a vadorzás, az illegális állatkereskedelem jelenti a legfőbb veszélyt. Az illegális kereskedelem nemcsak az állatok fennmaradását veszélyezteti, hanem a gazdasági és politikai stabilitást is a világ számos térségében - hangoztatta Károly herceg.

Idősebb fia, Vilmos nemzedékéhez fordult felhívással, sürgetve az illegális állatkereskedelem leállítását, a veszélyeztetett fajok jövőjének, életterük védelmének a biztosítását. Holnap már túlságosan késő lesz ahhoz, hogy megmentsük ezeket az állatokat - hangsúlyozta.

A brit trón két várományosa célul tűzte ki az elefántok, rinocéroszok és más veszélyeztetett fajok megmentését a kihalástól, és rábírták David Cameron brit kormányfőt arra, hogy rendezzenek Nagy-Britanniában nemzetközi konferenciát azon országok illetékeseinek a részvételével, ahol az elefántcsont, a rinocérosztülök és más betiltott állati termékek kereskedelme több milliárd dollárra rúg. A videót ezen a csütörtökön kezdődő londoni konferencián fogják bemutatni és felkerül a YouTube videomegosztó portálra is.

Ötven állam képviselőit várják a konferenciára, amelyen nemcsak a walesi herceg, hanem William Hague brit külügyminiszter is felszólal.

Önökhöz szólnak

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.