Éhínség a legkisebbek között

Haiyan tájfun - Másfél millió gyereket fenyeget az élelmiszerhiány

Másfél millió gyermeket fenyeget élelmiszerhiány a Fülöp-szigeteken a Haiyan tájfun pusztításai nyomán.

2013.11.23 20:30MTI
Evakuálásra váró túlélők a Leyte szigetén fekvő Tacloban repülőterén

Erre hívta fel a figyelmet helyi idő szerint péntek este New Yorkban a világszervezet humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese. Valerie Amos hangsúlyozta: attól tart, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet, a lakosságot új veszélyek fenyegetik.

Ezek között első helyen az élelmiszerhiányt említette. Ezzel összefüggésben aggodalmának adott hangot 1,5 millió gyermek és csaknem 800 ezer terhes vagy szoptató nő sorsa miatt. Ők rendkívül sürgős élelmiszersegélyre szorulnak - jelentette ki.

A Fülöp-szigeteki hatóságok előző napi közlése szerint a tájfun halálos áldozatainak a száma ötezer fölé emelkedett.

Amos arra is felhívta a figyelmet, hogy még mindig rendkívül magas azoknak a száma, akik a tájfun következtében otthon nélkül maradtak. Utalt arra, hogy a humanitárius segély kifogyott, miközben még rendkívül sok a teendő. Hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt élelmiszerekre, ivóvízre, valamint sátrakra, illetve más ideiglenes szálláslehetősége biztosítására van szükség.

A Világbank New Yorkban bejelentette, hogy 1 milliárd dollárra emeli a Fülöp-szigeteknek nyújtandó segélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.