A poharak csörögtek a kredencben

Földrengés volt Ausztriában, Sopronban is lehetett érezni

Hajnali négy óra hat perckor közepes erősségű földrengés volt Ausztriában, Eisenstadttól (Kismarton) tíz kilométerre északra. A rengés 4,3-as erősségű volt a Richter-skálán.

2013.09.20 09:07MTI
Kép: Facebook - MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Földrengés volt péntekre virradó éjjel Burgenlandban, az MTI által megkérdezett soproniak közül többen arról számoltak be: ők is érezték a földmozgást.

Hajnali négy óra hat perckor közepes erősségű földrengés volt Ausztriában, Eisenstadttól (Kismarton) tíz kilométerre északra. A rengés 4,3-as erősségű volt a Richter-skálán - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma honlapján.

Mint írják, a földrengés által keltett talajmozgást Sopron körzetében a lakosság is érzékelte, károkról az obszervatóriumba nem érkezett bejelentés.

Ugyanerről számolt be az MTI érdeklődésére a katasztrófavédelem megyei ügyelete is.

Az MTI által megkérdezett fél tucat soproni közül hárman észlelték a rengést, egyikük elmondása szerint a poharak csörögtek a kredencben. Másikuk, aki a vasútállomás közelében lakik, arról számolt be, olyan erős rázkódásra riadt fel, mintha egy tehervonat húzott volna keresztül a pályaudvaron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.