Hamuval fedett be egy várost

Öt kilométeres hamuoszlopot lövell ki a Szakuradzsima vulkán - VIDEÓ!

Az 1117 méter magas Szakuradzsima tűzhányó mintegy 1800 méteres távolságba röpít hatalmas kődarabokat. A hegy oldalain körülbelül egy kilométer hosszú lávafolyamok figyelhetők meg.

2013.08.19 07:05MTI
Forrás: youtube.com

Kitört egy vulkán Japán délnyugati részén, hamuval borítva be egy közeli várost - közölte hétfőn a japán meteorológiai szolgálat.

A Kagosima prefektúrában található, 1117 méter magas Szakuradzsima tűzhányó öt kilométeres hamuoszlopot lövell ki magából, és mintegy 1800 méteres távolságba röpít hatalmas kődarabokat. A hegy oldalain körülbelül egy kilométer hosszú lávafolyamok figyelhetők meg.

Hatalmas mennyiségű hamu hullott a közelben fekvő Kagosima városra, és emiatt ideiglenesen le kellett állítani a vonatközlekedést.

A meteorológiai szolgálat szerint a Szakuradzsima nagyobb erejű kitörése nem valószínű, de a mostanihoz hasonló intenzitású aktivitás a továbbiakban is folytatódhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.