Megszabályoznák a netes játékokat

15 milliárdot remélnek az illegális kaszinók sápjából

Szakmai összefogással próbálna meg fellépni a külföldről működtetett online kaszinók és pókeroldalak ellen a hazai szerencsejátékosok érdekvédelmi szövetsége.

2010.08.24 07:07Népszava

Ezt ismerteti a keddi Népszava.

A jelenlegi helyzet ugyanis jogilag nem teljesen tisztázott: reklámozni lehet ugyan a fogadóoldalakat, de játszani rajtuk illegális. Ennek ellenére mégis több százezren próbálnak szerencsét nálunk is a neten, a külföldi országok büdzséjét gazdagítva ezzel. A külföldön (és nemegyszer off-shore paradicsomban) bejegyzett cégek csak "otthon adóznak", így a magyar fogadók pénze a külföldi cégek profitját, illetve más országok büdzséit gyarapítják. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ), amely úgy kalkulál, hogy a megfelelő szabályozással 15 milliárd forinttal is gyarapodhatna a magyar költségvetés. A fogadásnak állami monopóliumnak kell maradnia, ahogy azt az Európai Unió korábban már ki is mondta.

Nyugaton már tavaly elindult a szabályozás kísérlete, Olaszországban már blokkolják a nem olasz szerencsejáték oldalakat, és csak olasz oldalakon lehet fogadni - mondta el a lapnak Schreiber István, az MSZSZ elnöke.

Közölte: Magyarországon becslések szerint 300-600 ezren fordulnak meg rendszeresen a külföldről működtetett oldalakon, amelyeknek a felfutása az elmúlt öt évben már folyamatos volt.

A szövetség elképzelései szerint csak ellenőrizhető és szankcionálható, és legalább tíz éve szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó hazai cég szervezhetne ilyen játékot, csak magyar ügyvezetővel - olvasható a Népszavában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.