Ezerszálankénti 90 eurós jövedékiadó?

Lehet füstölögni, de évenként drágul majd a cigaretta

Idén még nem szükséges hozzányúlni a cigaretta jövedéki adójához, mert ebben az évben teljesül az uniós direktíva, de a következő évtől - hogy ne kelljen egyszerre sokat emelni - évenkénti 6 százalékos köztehernövelésre van szükség, hogy 2018-ra Magyarország is elérje az ezerszálankénti 90 eurós jövedékiadó-szintet - olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában.

2010.05.14 07:35Napi Gazdaság

Ez évente 20 forinttal dobja majd meg a cigaretta dobozonkénti fogyasztói árát.

Ez azt jelenti, hogy a derogációs időszak (2018) végére a mai alsó középkategóriás termékek ára 800 forint lesz, míg a prémium termékek ára alulról közelíti az ezer forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.