Önkormányzat

Csaknem tízmilliárd forint uniós forrás érkezik Békés megyébe

A forrást többek között belterületi utak fejlesztésére; parkok, zöldfelületek kialakítására; csapadékelvezetési és hulladékgazdálkodási fejlesztésekre; valamint kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására fordíthatják az önkormányzatok.

2022.12.09 21:30MTI

Csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat közleményben az MTI-t.

Mint írták, a forrást többek között belterületi utak fejlesztésére; parkok, zöldfelületek kialakítására; csapadékelvezetési és hulladékgazdálkodási fejlesztésekre; valamint kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására fordíthatják az önkormányzatok.

Egyes pályázatokból önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére, a bűnmegelőzés és a közbiztonság javítását elősegítő programokra, és olyan infrastruktúra-fejlesztésekre is lehet fordítani a támogatást, amelyek segítik a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradását.

Egymilliárd forintot meghaladó összeget nyert el Békés városa; Orosháza három különböző programon összesen 1,75 milliárd forintból gazdálkodhat. Füzesgyarmat 434, Mezőberény 342, Dévaványa csaknem 400 millió forintot nyert el - szerepel a megyei önkormányzat kimutatásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.