Üzemanyag

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás

Több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is.

2022.12.06 11:28ma.hu

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is - írja a Telex. Tapasztalataik szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek.

A Mol azt közölte: a töltőállomásaik továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak, és a terveknek megfelelően haladnak.

A portál a következőket tapasztalta:
-A Shell előregyártott matricákkal készült az átmeneti készlethiányra, és hétfőn már volt olyan kútja, ahol mindegyik kútfejen ilyen matrica szerepelt.
-A benzinért eredménytelenül portyázó autósok gyorsan áthajtanak a kúton, emiatt számos helyen a kihajtásnál alakul ki dugó.
-A benzinkutasoknak láthatóan nagyon elegük van abból, hogy az oszlopok közt szlalomozó, majd indulatosan távozó autósok mindig ugyanazokat a kérdéseket ismételgetik.
-A benzinkutak nemigen tudják, hogy mikor kapnak üzemanyagot, így az autósokat sem tudják tájékoztatni.
-Noha Magyarországon körülbelül kétezer benzinkút működik, valójában senki nem tudja pontosan megmondani, hogy hol lehet biztosan üzemanyagot kapni, és hol nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.