Légi közlekedés

A Wizz Air budapesti járatain az idén október végéig csaknem hárommillióan utaztak

Ez több mint 230 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

2022.11.17 23:30MTI

A Wizz Air Budapestről induló, illetve Budapestre érkező járatain idén január és október között csaknem hárommillióan utaztak, ez több mint 230 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a légitársaság az MTI-vel pénteken.

Hozzátették, a vállalat 62 járatot üzemeltet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, így Budapestről érhető el a negyedik legtöbb járat a Wizz Air hálózatában.

A légitársaság közleményében felidézte, hogy a Wizz Air első járata 2004. június 24-én szállt fel Budapestről, a légitársaság és a Budapest Airport együttműködése azóta töretlen.

Az elmúlt 18 évben a Wizz Air folyamatosan bővítette útvonalhálózatát, amelynek kínálatába az idén Szaúd-Arábia és Portugália is bekerült, és újra indultak járatok többek közt Egyiptomba és Jordániába is.

A Wizz Air jelenleg 172 darab Airbus A320ceo, A321ceo, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, amelynek átlagéletkora kevesebb mint öt év. A légitársaság repülőgépeinek száma 2030-ra a tervek szerint eléri az 500-at.

A Wizz Air korábbi tájékoztatása szerint utasforgalma 112 százalékkal, bevétele 149 százalékkal, működési eredménye 32,5 százalékkal emelkedett 2023-as pénzügyi éve szeptemberrel zárult első fél évében az előző év azonos időszakához képest. A légitársaság adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) nyeresége az április és szeptember közötti időszakban 217,8 millió euróra emelkedett az előző évi 164,3 millió euróról, bevétele pedig 2,194 milliárd euróra nőtt 880,4 millió euróról.

A vizsgált időszakban az utasforgalom 26,5 millióra emelkedett az előző év azonos időszakában mért 12,5 millióról, a kihasználtsági mutató 75,3 százalékról 86,9 százalékra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.