Gazdaság-építőipar-vállalat

Bővíti kapacitását a Délút Kft.

388 millió forintot fedez a feltételesen vissza nem térítendő támogatás.

2022.10.01 11:46MTI

Saját szervizek kialakításával és új munkagépek beszerzésével uniós támogatással, mintegy 550 millió forintos beruházással bővíti kapacitását Algyőn a Délút Kft. - tájékoztatta az út- és közműépítéssel foglalkozó vállalkozás az MTI-t.

A tervek szerint jövő őszre befejeződő fejlesztés során - amelynek költségeiből mintegy 388 millió forintot fedez feltételesen vissza nem térítendő támogatás - a cég algyői telephelyén két szervizépületet alakítanak ki. Az egyikben a vállalkozás gépparkjának szervizelését végzik majd, a másikban a saját járművek mellett külső megrendelők számára végeznek teljes körű gumijavítást. Az épületek fűtését és hűtését korszerű hőszivattyús rendszer biztosítja majd.

A cég a technológiai fejlődés érdekében földmunkákhoz, közmű- és útépítéshez szükséges új munkagépeket állít üzembe. Az öt új gépet különféle felületek, anyagok tömörítéséhez és utak aszfaltozásához használják majd.

Az 1996-ban alapított cég kezdetben homokbánya műveléssel, szóródó tömegáruk fuvarozásával, rakodásával, földmunkák végzésével foglalkozott. Az algyői székhelyű vállalkozás az elmúlt negyedszázadban a térség meghatározó út- és közműépítő társaságává fejlődött. Út- és mélyépítés mellett csatornázási munkálatokat, rekultivációs munkákat, külszíni építőanyag bányászatot, árufuvarozást végez, valamint akkreditált minőségvizsgáló laboratóriumot működtet.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a családi tulajdonú, kétszáz alkalmazottat foglalkoztató Délút Kft. tavaly - a 2020-ast több mint 60 százalékkal meghaladó - 7,655 milliárd forint értékesítésből származó árbevételt ért el. A vállalkozás adózott eredménye 2020-ban 906 millió, tavaly 1,181 milliárd forint volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.