Beruházás

Milliárdos fejlesztések indultak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában

A forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat.

2022.09.28 00:30MTI

Üzemcsarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket - így egyebek mellett parkolóbővítést - hajtanak végre két, összesen több mint 1,2 milliárd forintos forrással járó európai uniós pályázat segítségével Pécs déli ipari parkjában.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, de a munkálatok csak az elmúlt napokban indultak meg.

A beruházások részeként - csaknem 800 millió forintos támogatással - egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek. Az épület bővítésére is lesz lehetőség, kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére.

A másik beruházás részeként - 430 millió forintos támogatás felhasználásával - az új csarnok közműbekötéseit végzik el, emellett infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre, egyebek mellett egy negyven férőhelyes parkolót építenek meg - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.