Fogyasztóvédelem

Helyettes államtitkár: az iskolaszerek mind biztonságosak

A fogyasztóvédelmi hatóság nem talált "jogsértő terméket".

2022.08.18 05:30MTI

Az iskolaszerek mind biztonságosak, a fogyasztóvédelmi hatóság nem talált "jogsértő terméket" közelmúltban lezárult vizsgálatai során - közölte az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Debrecenben.

Kupecki Nóra a nagyerdei Aquaticum strandon tartott sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy szintén lezárult a strandok és aquaparkok fogyasztóvédelmi vizsgálata, amelynek keretében 178 helyszínen 937 eszközt - csúszdákat, vízibicikliket, ugrálóvárakat - vizsgáltak.

Hozzátette: súlyos jogsértést sehol nem tártak fel, a hármas skálán legalacsonyabb biztonsági besorolású eszközök 11 százalékánál találtak valamilyen kifogást, ez az arány egy éve még 13 százalék volt.

Elmondta, hogy a vendéglátóhelyek fogyasztóvédelmi ellenőrzése még folyamatban van, az eddigi adatok szerint "34 százalék a kifogásolási arány".

Kupecki Nóra emlékeztetett arra, hogy a fogyasztóvédelem irányítása az Igazságügyi Minisztériumhoz került ebben a kormányzati ciklusban.

A fogyasztóvédelmi politika négy területre fókuszál: a digitális fogyasztóvédelem területének megerősítése, az állami szervek közötti együttműködés és egységes joggyakorlat kialakításának támogatása, a gyermekvédelem kérdésköre és a fogyasztóvédelem mindenki számára elérhetővé tétele - mondta a helyettes államtitkár.

Kiemelte a tájékoztatás fontosságát, hogy a fogyasztóvédelem eljusson az emberekhez, és a társadalomban meggyökeresedjen a fogyasztóvédelmi tudatosság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.