Gazdaság

Vezetőváltás a Ford Magyarország élén

A Ford cseh és magyar szervezetét az elmúlt több mint 2 évben irányító Szabó Attila június 1-jétől a Ford Lengyelország ügyvezetőjeként dolgozik.

2022.05.26 17:18MTI

A Ford Magyarország és Csehország ügyvezető igazgatói posztját június elsejétől Kővágó-Laky Andrea veszi át Szabó Attilától - közölte a Ford Európa csütörtöki döntését a Ford Magyarország az MTI-vel.

Kővágó-Laky Andrea a közlemény szerint 1994-ben csatlakozott a Ford kereskedelmi és marketing részlegéhez, majd 2005-2015 között a Ford Magyarország ügyvezető igazgatói posztját töltötte be. Azt követően a Ford Európa nemzeti vállalatainál látott el vezetői feladatokat.

A Ford cseh és magyar szervezetét az elmúlt több mint 2 évben irányító Szabó Attila június 1-jétől a Ford Lengyelország ügyvezetőjeként dolgozik.

A magyar piacnak kiemelt szerepe van a Ford működésében, mivel az értékesítési szervezet mellett szolgáltatóközpontot és regionális alkatrészközpontot is fenntart Magyarországon.

A márka tavaly erős évet zárt a magyarországi újautó-piacon, 17 487 darab gépkocsi értékesítésével 11,62 százalékos piaci részesedést szerzett 2021-ben. Különösen a kishaszonjárművek szegmensében erős, ahol a tavaly eladott 6559 darabbal részesedése 28,54 százalék volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.