Gazdaság

Nagy István: az élelmiszerárstop különösen az időseket és a családokat védi - videó

Februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt, és a kristálycukor ára.

2022.01.17 09:38MTI

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi - fogalmazott hétfői videóüzenetében az agrárminiszter.

Nagy István szerint havonta több ezer forint megtakarítást jelenthet a magyar embereknek, hogy februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt, és a kristálycukor ára. A kormány - mint mondta - korábban is beavatkozott, ha az emberek életét befolyásoló területen az árak elszabadultak. Példaként említette a rezsicsökkentést és a benzinár maximálását.

A baloldal ugyanakkor - tette hozzá - azonnal támadta az intézkedést, a reakciók "zsigeriek és kétszínűek". Hasonló helyzetekben soha nem az emberek mellé álltak, hanem "még egyet csavartak a megszorításokon" - fogalmazott. A miniszter kiemelte, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszakban 12 százalékról 25 százalékra nőtt az élelmiszerek áfája sok más megszorítás mellett, a nemzeti kormány viszont a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.