Környezetvédelem

DK: a helyiek bevonása nélkül nem épülhet elektrolitgyár Sóskúton

Csak, ha megfelelnek a legmagasabb környezet-, élet- és természetvédelmi előírásoknak.

2021.12.04 17:28MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a helyiek tájékoztatása és megkérdezése nélkül nem épülhet elektrolitgyár, valamint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó vegyi üzem Sóskút határában - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Bősz Anett hangsúlyozta, felelős politikusként kiáll a 21. századi technológiákat elősegítő, az újrahasznosítást növelő beruházások mellett, ugyanakkor azokat csak akkor tudják támogatni, ha megfelelnek a legmagasabb környezet-, élet- és természetvédelmi előírásoknak.

Az ellenzéki politikus a kormánynak üzenve úgy fogalmazott, nem elég csak szavakban zöldnek lenni, és "nemzetközi konferenciákon úgy tenni, mintha fontos lenne a fenntartható fejlődés".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.