Koronavírus-járvány

Antigén gyorsteszt gyártásába kezd egy magyar cég

A december elejére elkészülő gyártóhely havi 3 millió darab teszt előállítására lesz képes.

2021.11.25 19:14MTI

Covid-19 antigén gyorsteszt gyártásába kezd a speciális tápszereket előállító Medifood Hungary Innovation Kft; a december elejére elkészülő gyártóhely havi 3 millió darab teszt előállítására lesz képes - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Medifood Hungary Innovation Kft. mintegy 176,3 millió forint támogatást nyert a 220,4 millió forintos beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).

A pályázat célja a COVID-19 antigén gyorsteszt hazai gyártásához szükséges gépsor beszerzése és gyártási környezet kialakítása. A havi 3 millió antigéngyorsteszt-kapacitású gyártóüzem létrehozásával a hazai ellátás arányát tudják növelni ezen a területen.

A közleményben kiemelték, hogy Covid-19 antigén gyorsteszt gyártása biztos bázist nyújt a Covid-betegek szűréséhez szükséges tesztek előállításához.

A tesztgyártóhely modularitása a jövőben lehetőséget nyújt bármely más, előre nem látható járvány esetén hasonlóan megbízható specifikus antigén vagy antitest alapú tesztek gyártására - tájékoztatott a Medifood Hungary Innovation Kft.

Nyilvános cégadatok szerint a Medifood Hungary Innovation Kft. belföldi nettó árbevétele 2020-ban 543 millió forint volt az előző évi 495 millió forint után, export bevétele tavaly 151 millió forintot tett ki szemben az előző évi 99 millió forinttal. Az EBITDA (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény) 2020-ban 272 millió, 2019-ben 42 millió forint körül alakult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.