Gazdaság

Speciális bankkártyákkal segíti a vakokat és gyengénlátókat a Mastercard

Az új kártyaszabvány POS-terminálokhoz és ATM-ekhez egyaránt illeszkedik.

2021.10.27 15:32MTI

Speciális bankkártyákkal segíti a Mastercard kártyakibocsátó, hogy a vakok és gyengénlátók is meg tudják különböztetni a fizetési kártyákat - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A hitelkártyákat kerek, a betéti kártyákat négyzet alakú bevágással, az előre fizetett kártyákat (prepaid) háromszög alakú bevágással látják el. Az új kártyaszabvány POS-terminálokhoz és ATM-ekhez egyaránt illeszkedik.

A látássérülteknek nehézséget okoz a kártyák megkülönböztetése, amelyek között egyre több a dombornyomott adatok nélküli - indokolták az új kártyák kibocsátását. Hozzátették, hogy a Mastercard szabványát a vakok és gyengénlátók szakmai szervezetei is jóváhagyták az Egyesült Államokban, valamint az Egyesült Királyságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.