Gazdaság

Már öt társaság fogyasztóbarát otthonbiztosítása köthető meg az MNB összehasonlító oldaláról

Jelenleg minősített otthonbiztosítást hét társaság kínál.

2021.10.27 01:30MTI

Már öt biztosítótársaság fogyasztóbarát otthonbiztosításának megkötése indítható online az MNB összehasonlító oldaláról, ahol a kalkulátorral a piacon lévő valamennyi minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási (mfo) termék összevethető - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.

A közeljövőben várhatóan további két, mfo-terméket kínáló biztosítónál válik elérhetővé az egy lépésbeni online kötési lehetőség.

Jelenleg minősített otthonbiztosítást hét társaság kínál, így az Allianz Hungária Biztosító, a Generali Biztosító, a Colonnade Insurance S.A. magyarországi fióktelepe, a Groupama Biztosító, a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület, a Wáberer Hungária Biztosító és a Union Vienna Insurance Group Biztosító - olvasható az MNB holnapján.

Az MNB idén márciusban indította el összehasonlító oldalát, amely megkönnyíti a választást a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékek között. Azóta a felületet 13 ezer alkalommal látogattak meg az érdeklődők.

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek a meglévő lakásbiztosításukat érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük. Meglévő szerződéseiket - a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz hasonlóan - 30 nappal az évforduló előtt tudják felmondani, illetve az adott biztosítón belül évfordulótól függetlenül tudnak minősített termékre váltani.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások kedvező díjért az eddiginél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások- és kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak. A termékről további részletes információ a jegybank honlapjának tematikus aloldalán érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.