Gazdaság

Energiahivatal: Európa legalacsonyabb energiaáraival számolhatnak a magyar lakossági fogyasztók

A hivatal vizsgálata 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London adatait vetette össze.

2021.06.11 22:30MTI

A magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a végfelhasználói árinformációk szerint - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata alapján pénteken az MTI-vel.

A hivatal vizsgálata 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London adatait vetette össze. A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgáz árait mutatja be.

Eszerint a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, azaz a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,81 eurócent kilowattóránként. A tendencia 2019 szeptembere óta töretlen, így az elmúlt 20 hónapban folyamatosan Budapesten volt a legkedvezőbb a lakossági gázár - emelte ki az energiahivatal.

A tájékoztatás szerint 2021 májusában a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,40 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok körében a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.