Nébih

Több mint egy tonna élelmiszerrel volt gond - videón a Szabolcs megyei horrorbolt

A Nébih 1,2 tonna élelmiszert vont ki a forgalomból egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

2021.05.18 09:11MTI

Több mint 1,2 tonna kockázatos élelmiszert vont ki a forgalomból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér település egyik élelmiszerüzlete ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal keddi közleményében kiemelték: a problémás élelmiszerek közül 365 kilogramm lejárt fogyaszthatósági idejű, 181 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 703 kilogramm nem nyomonkövethető terméket is találtak az ellenőrök.

Összesen 41 tételt kifogásoltak a hivatal szakemberei, például húst és húskészítményeket, kefirt, joghurtot, tejitalokat és egyéb tejtermékeket - mutattak rá.

A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták - jelezte a honlapján a Nébih.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.